| PROJECTS |

Sinds 2004 heeft MUO architecten zich als architectenbureau gespecialiseerd in industriŽle architectuur met realisaties tot gevolg in de KMO-, logistieke en de maritieme sector. In de residentiŽle sector vertaalt zich dit in staalbouwwoningen en woningen in prefab beton.

Het grootste bouwkundig verschil bij staalbouwconstructies met andere constructiemethoden ( traditioneel, houtskelet,... ) is de opbouw.

Door het gebruik van stalen kolommen en balken die de structuur van het gebouw bepalen zijn er geen dragende muren, zelfs de buitenmuren zijn niet dragend.
Aan de buitenzijde zorgt dit voor een vrije keuze van materialisatie, aan de binnenzijde vertaalt dit zich in een vrij plan.

Dit betekent dat doordat er net geen dragende muren zijn, grote open ruimten kunnen worden gecreeerd en een flexibele ( latere invulling ) perfect mogelijk is.
Een maximale (ontwerp)vrijheid is dus de grootste troef van een staalbouwwoning.

Een tweede groot voordeel van bouwen in staal is de snelheid waarmee gebouwd kan worden. Als men bekijkt dat de staalstructuur van een gemiddelde woning op 2 ŗ 3 dagen gemonteerd wordt en dat door een mogelijke hoge graad aan prefabricatie van de verdere afwerking de woning binnen 1 maand wind- en waterdicht kan worden gemaakt, dan levert dit een enorme winst op in totale bouwtijd.
Het concept van een staalbouwwoning zorgt voor een snelle weersonafhankelijke realisatie.

Hier vindt u de belangrijkste voordelen van bouwen in staal.

Door de voordelen van het prefab bouwen niet enkel te beperken tot het bouwmateriaal staal vertaalt het architectenbureau de behoeften van de klant steeds in de best aangepaste bouwmethode. Zo realiseerden wij reeds verscheidene gebouwen in met prefab betonnen constructie ( kolommen + balken ) als met het bouwprincipe holle wanden + predallen.


Als referentieproject kan u de woning te Zoersel virtueel bezoeken

Verdere referenties op het instagramaccount   en de facebookpagina  .
 
 
   Facebook  Instagram